Pr.paroh. Aloman Ioan

Date Biografice


English version

preotul

Pagina Pricipala

Istoric

Poze Biserica

Pictura Interioara

Preotul


Sunt nascut in anul 1950 Septembrie 03 in comuna Ramet - jud.Alba.Al 3-lea copil din cei 5 ai fam. Ioan si Valeria Aloman.
Am crescut intr-un mediu foarte sanatos din punct de vedere religios; bunicul din partea tatalui meu, Cosma Aloman a fost intre anii 1950 - 1953 unul dintre cei 3 vietuitori de la manastirea Posaga - Muntii Apuseni.
Parintii mei s-au mutat in orasul Aiud - jud. Alba in anul 1954.
Am facut clasele 1-8 la Sc. Gen. Nr.1 Aiud. Liceul teoretic "Avram Iancu" l-am absolvit in anul 1969. La acest asezamant de cultura am avut dascali de mare tinuta academica, dascali ce mi-au marcat pentru totdeauna inclinatiile spre disciplinele umaniste. Abia in anii studentiei la Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu am putut aprecia seriozitatea liceului din Aiud. Institutul Teologic Universitar Sibiu l-am inceput abia in anul 1974, absolvindu-l in anul 1978 intr-o promotie de exceptie. Dintre absolventi, 2 sunt in ierarhia B.O.R., multi sunt profesori la seminariile sau facultatile de teologie, multi in anonimat isi vad smeriti de slujirea bisericii lui Hristos.
Ca licentat in teologie am avut lucrarea de licenta la disciplina Bizantinologie avand ca tema "Bizantul si cruciada I", coordonator pr. profesor doctor de mare valoare, Teodor Bodogae.
M-am casatorit cu inv. Trif Dorina din Aiud. Dupa 8 ani de asteptare am fost binecuvantati cu nasterea fiului Nicolae - 1987, si 1990 cu a fiicei, Maria.
Am fost hirotonit preot la manastirea Sf. Ilie din Toplita in data de 20 iulie 1979 pentru parohia Ciugudul de Jos cu filia Ciugudul de Sus. Aici am activat pana la 1 aug. 1990 cand am fost transferat la Aiud.
Pe langa satisfactiile duhovnicesti din cele doua parohii, nu putine, adaug si realizarile pe plan gospodaresc: construirea unei frumoase case parohiale in filia Ciugudul de Sus si apoi realizarea vietii mele alaturi de familia mea si credinciosii parohiei, Aiud 3: ridicarea marii biserici -catedrale din Aiud 3- Parc, edificiu ce vorbeste prin insasi frumusetea exterioara si mai cu seama interioara.
Rog pe bunul Dumnezeu sa-mi dea putere sa finalizez ceea ce alaturi de cei dragi am inceput.

WebMaster


-Aceasta este pagina oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane din Aiud 3 Parc.-